НБУ зобов'язав банки виявляти інформацію про зв'язки клієнтів із РФ

НБУ має право звернутися до банку з окремим запитом для отримання відомостей про виявлені банком зв'язки клієнтів та їхніх контрагентів із РФ.
НБУ зобов'язав банки виявляти інформацію про зв'язки клієнтів із РФ
Будівля НБУ / depositphotos.com

Національний банк встановив вимоги про розкриття банками інформації щодо зв'язків клієнтів із державою, що здійснює збройну агресію проти України. Про це повідомила пресслужба регулятора.

Читайте також:

"Національний банк зобов'язує банки під час своєї діяльності виявляти та документувати інформацію про зв'язки клієнтів та їх контрагентів із державою, що здійснює збройну агресію проти України. Визначено категорії клієнтів, стосовно яких банк зобов'язаний виявляти та документувати таку інформацію, та обсяг відповідної інформації за кожною категорією", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Нацбанк має право звернутися до банку з окремим запитом для отримання відомостей про виявлені банком зв'язки клієнтів та їхніх контрагентів із державою-агресором. 

Читайте також:

"Збір та документування зазначеної інформації сприятиме підвищенню прозорості щодо клієнтів банків, які мають зв'язки із державою-агресором, та виявленню прихованої присутності держави-агресора на українському ринку", - пояснили в НБУ.

Раніше ми писали, що 16 березня правління Національного банку України вирішило зберегти облікову ставку на рівні 25% річних.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK