Підроблені 1000 гривень: у Волинській області викрили фальшивомонетника

Громадянин України придбав підроблену національну валюту України в місті Дніпро в лютому 2023 року.
Підроблені 1000 гривень: у Волинській області викрили фальшивомонетника
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У Волинській області викрили мешканця Дніпра, який розраховувався фальшивими купюрами в торгівельних закладах Луцька. Про це повідомили в Бюро економічної безпеки.

Читайте також:

Слідством встановлено, що громадянин України придбав підроблену національну валюту України в місті Дніпро в лютому 2023 року. Чоловік привіз фальшиві купюри до Луцька й одразу почав їх збувати. 

"З метою приховування злочину гроші збувалися в різних торгівельних місцях. Щоразу купувався недорогий товар, який оплачувався підробленою купюрою в 1000 гривень. Так особа конвертувала підроблені кошти в справжні гривні", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що виявлені банкноти номіналом 1000 грн мали однакові серії та номери й не відповідали встановленому зразку аналогічної банкноти НБУ.  Купюри були надруковані з використанням кольорового знакодрукуючого пристрою зі струменевим способом друку та мали підроблені спеціальні елементи захисту.

Чоловіку повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 199, ч. 2 ст. 199 КК України.

Раніше ми писали, що 23 лютого Національний банк презентував нову пам'ятну банкноту "Пам'ятаємо! Не пробачимо!", присвячену боротьбі України проти російських загарбників.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK