В Україні викрили російську фінансову піраміду на мільйони доларів

Масштабну шахрайську схему замаскували під псевдоінвестиційний проєкт Life is good.
В Україні викрили російську фінансову піраміду на мільйони доларів
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Служба безпеки викрила в Україні російську фінансову піраміду. Масштабну шахрайську схему замаскували під псевдоінвестиційний проєкт Life is good. Про це повідомили в СБУ.

Організатори "піраміди" пропонували своїм клієнтам стати інвесторами й переказати гроші на рахунок компанії, яка нібито допомагає "примножувати" капіталовкладення.

Читайте також:

За матеріалами слідства, зловмисники отримали майже 40 млн доларів, обдуривши при цьому понад 1 тис. осіб.

"Для користування "послугою" шахраї розробили власний вебресурс з обліковими записами потенційних "інвесторів". Ділки обіцяли "вкладникам" стабільні прибутки у вигляді "дивідендів" від інвестування в акції перспективних підприємств світового рівня", - йдеться в повідомленні.

Крім того, шахраї "гарантували" своїм клієнтам "бонуси" в разі залучення до проєкту нових учасників. Отримані від інвесторів гроші ділки акумульовували на власні криптогаманці та банківські рахунки.

Читайте також:

За даними слідства, до організації оборудки причетні більше 10 осіб. Насамперед це громадяни країни-агресора.

Як розповіли в СБУ, спочатку "проєкт" діяв лише на території РФ, але після 2017 року його поступово намагалися реалізувати в Україні через масовану рекламну кампанію в інтернеті та відкриття офісу в Києві.

"Після початку повномасштабного вторгнення організатори "піраміди" хотіли приховати свою причетність до неї. Для цього налагодили механізм залучення віртуальних активів через мережу обмінних пунктів криптовалюти по всій території України", - додали у відомстві.

Читайте також:

Під час обшуків у київському офісі та за адресами проживання фігурантів правоохоронці виявили комп'ютери, мобільні телефони, бухгалтерію та чорнові записи з доказами протиправної діяльності, а також сувенірну та рекламну продукцію, яку ділки використовували для залучення "інвесторів".

Наразі одному з топменеджерів "інвестпроєкту" повідомили про підозру за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Раніше ми писали, що СБУ спільно з правоохоронцями Чехії затримала шахраїв, які викрадали гроші з банківських рахунків громадян ЄС.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK