"Збирав" гроші на потреби ЗСУ: на Прикарпатті викрили шахрая

Чоловік ошукав щонайменше 20 громадян, які, бажаючи допомогти ЗСУ, переказали аферистові близько 50 тисяч гривень.
"Збирав" гроші на потреби ЗСУ: на Прикарпатті викрили шахрая
Кіберполіцейські Прикарпаття припинили злочинну діяльність шахрая / npu.gov.ua

На Прикарпатті правоохоронці викрили шахрая, який збирав гроші на потреби Збройних сил України. Він створював фейкові оголошення в соціальних мережах і видурював гроші у людей, які допомагали військовим. Про це повідомили в Національній поліції.

Читайте також:

Правоохоронці встановили, що 32-річний житель міста Долина Івано-Франківської області створював фейкові сторінки в соціальній мережі Facebook, публікував у різних групах оголошення про допомогу ЗСУ під приводом пригону транспортних засобів та видурював у людей гроші у вигляді завдатку.

"Чоловік ошукав щонайменше 20 громадян, які, бажаючи допомогти ЗСУ, переказали аферисту близько 50 тисяч гривень. Остаточну кількість потерпілих та суму, отриману злочинним шляхом, правоохоронці наразі встановлюють", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуку в помешканні фігуранта виявлено та вилучено мобільні телефони, сім-карти, банківські платіжні карти, чорнові записи, грошові кошти та інші речові докази його злочинної діяльності.

Читайте також:

Зазначається, що зловмисник не має постійної роботи та раніше не судимий. Йому вже повідомили підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190 КК України. 

У поліції додали, що фейкові сторінки та оголошення правоохоронці видалили. Досудове розслідування триває.

Раніше ми писали, що правоохоронці Києва викрили шахрая, який ошукав військових Збройних сил України на продажі неіснуючих товарів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK