Допомагали росіянам "працевлаштуватися" в країнах ЄС: у Києві викрили шахраїв

До організації оборудки причетне керівництво одного зі столичних громадських об'єднань.
Допомагали росіянам "працевлаштуватися" в країнах ЄС: у Києві викрили шахраїв
У Києві викрили масштабну схему по працевлаштуванню росіян в ЄС / ssu.gov.ua

У Києві ліквідували масштабну схему продажу медпрацівникам України та РФ підроблених документів, які необхідні для працевлаштування в країнах Європейського Союзу. Так російські лікарі намагалися "легалізуватися" за кордоном. Про це розповіли в Службі безпеки.

Читайте також:

Зазначається, що до організації оборудки причетне керівництво одного зі столичних громадських об'єднань.

За гроші фігуранти пропонували клієнтам "допомогу" у виготовленні фальшивих документів для підтвердження кваліфікаційного рівня медперсоналу в країнах ЄС нібито від імені МОЗ України.

До переліку підробок входили рекомендаційні листи, довідки про набутий досвід, сертифікати доброчесності та про успішне закінчення профільних навчальних курсів.

Читайте також:

"Серед основних клієнтів були медпрацівники з України, зокрема з тимчасово захоплених районів Донецької та Луганської областей, а також російські лікарі. Для них ділки виготовляли фіктивні міжнародні сертифікати Good Standing, які необхідні для роботи в зарубіжних медустановах", - йдеться в повідомленні.

Крім того, зловмисники торгували фальшивими документами МОЗ України про нібито визнання дипломів навчальних медзакладів так званої "Л/ДНР".

У СБУ повідомили, що вартість таких "послуг" становила до 3 тис. дол. Сума залежала від кількості необхідних "документів". За місяць ділки обслуговували до 40 "замовників". Оплату отримували на банківські картки або готівкою.

Читайте також:

За даними слідства, "схему" організував підприємець із Горлівки, який у 2014 році переїхав до Києва. Згодом відкрив у столиці громадське об'єднання. Для цього орендував три місцеві офіси та створив інтернет-ресурси, які займалися "розкруткою" ГО.

Під час16 обшуків у київських офісах фігурантів та за адресами їхнього реального проживання правоохоронці виявили комп'ютери, флеш-носії та мобільні телефони з доказами протиправної діяльності; чорнову бухгалтерію; 27 печаток медустанов у РФ і на тимчасово окупованих територіях України; пристрої для виготовлення відтиску печаток; підготовлені до продажу фальшиві документи.

Читайте також:

Наразі організатору оборудки повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Також планується офіційне звернення до МОЗ України щодо інформування всіх закордонних партнерів про невизнання документів, виданих громадською організацією фігуранта.

Раніше ми писали, що в Запоріжжі нейтралізували кримінальне угрупування, яке займалося незаконною легалізацією іноземців в Україні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK