"Працевлаштування в Європі": Шахраї ошукали українців на 10 млн грн

Шахраї ошукали українців на 10 млн грн під виглядом послуг працевлаштування в Європі.
"Працевлаштування в Європі": Шахраї ошукали українців на 10 млн грн
Правоохоронці викрили 13 шахраїв, які заволоділи 10 млн грн / gp.gov.ua

У Києві правоохоронці викрили та припинили діяльність 13 учасників злочинної організації, які тривалий час займалися шахрайськими діями під виглядом надання послуг із працевлаштування в Європі. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, у березні 2022 року аферисти розробили спільний план заволодіння коштами громадян України, зокрема вимушених переселенців та біженців, які шукали роботу за кордоном.

Читайте також:

Для реалізації схеми організатор створив вебсайт, на якому пропонувалися посередницькі послуги щодо працевлаштування в країнах Європи. 

"Після отримання від потерпілих платежу в сумі 250 євро жодних дій щодо працевлаштування громадян підозрювані не вчиняли. Натомість повністю припиняли з ними зв'язок, а отримані кошти привласнювали. Надалі ці гроші виводилися через численні банківські картки підставних осіб", - йдеться в повідомленні.

За попередніми даними, так злочинне угруповання ошукало щонайменше тисячу громадян на суму понад 10 млн грн.

Читайте також:

У межах слідства правоохоронці провели 24 обшуки, вилучено понад 100 одиниць комп’ютерної техніки, мобільні телефони, банківські картки та чорнові записи, які підтверджують протиправну діяльність. Також вилучено понад 1 млн грн готівкою, близько 35 тис доларів США та 12 тис євро.

Наразі зловмисникам повідомлено про підозру у створенні, керівництві злочинною організацією, а також участь у ній і шахрайстві (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 190 КК України). Одинадцяти підозрюваним уже обрано запобіжний захід.

Раніше ми писали, що поліція Київщини затримала злочинне угруповання псевдопродавців пального.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK