Ошукали іноземців на 65 млн чеських крон: ліквідовано міжнародну злочинну організацію

Організаторів та активних учасників шахрайської схеми затримано.
Ошукали іноземців на 65 млн чеських крон: ліквідовано міжнародну злочинну організацію
Нацполіція і чеські правоохоронці ліквідували міжнародну злочинну організацію / npu.gov.ua

Національна поліція України разом із правоохоронцями Чехії ліквідувала міжнародну злочинну організацію, яка ошукала іноземців на понад 65 млн чеських крон. Про це заявили в Нацполіції.

Читайте також:

"Організували схему шахрайства двоє чоловіків - українець та громадянин Республіки Чехія. Вони налагодили роботу сall-центру у Дніпрі, за допомогою якого виманювали гроші у громадян Чеської Республіки", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли у відомстві, фігуранти потрапили в поле зору поліцейських улітку минулого року. Саме тоді правоохоронці встановили, що на території України діє злочинна організація з міжнародними зв'язками, яка "спеціалізується" на шахрайствах відносно громадян Чехії.

Читайте також:

Як встановили оперативники, шахрайство здійснювалося за допомогою телефонних дзвінків, використовуючи "sip-телефонію" - підміну номерів. 

"Телефонуючи клієнтам чеських банків, зловмисники представлялися співробітниками служби безпеки банківської установи та повідомляли, що їхні рахунки зламано, і рекомендували терміново перевести всі заощадження на інший "безпечний" рахунок. Надалі працівник call-центру телефонував уже під виглядом поліцейського та підтверджував правдивість першого дзвінка, рекомендуючи негайно виконати вимогу "працівника банку", - повідомили в поліції.

Читайте також:

Правоохоронці також встановили, що до роботи сall-центру було залучено понад 20 осіб, серед яких місцеві мешканці та громадяни іноземних країн. Їхню діяльність координував один з організаторів - громадянин Чехії, який спеціально для цього прибув в Україну рік тому.

"Зібравши необхідну доказову базу, правоохоронці провели спецоперацію, яка одночасно проходила на території України та Чеської Республіки. Унаслідок проведених заходів правоохоронці затримали двох організаторів. Також українські правоохоронці затримали п’ятьох активних членів угруповання, всі вони громадяни іноземних країн. Наразі вирішується питання щодо їх екстрадиції", - додали в Нацполіції.

Читайте також:

Зазначається, що всі потерпілі - громадяни Чеської Республіки. Уже встановлено 300 осіб, яких ошукали зловмисники. За попередніми оцінками, їм завдано матеріальної шкоди на понад 65 млн чеських крон, а це понад 108 млн грн.

Нині слідчі ГСУ Нацполіції розслідують кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 та ч. 1, ч. 2 ст. 255 Кримінального кодексу України.

Раніше ми писали, що СБУ спільно з правоохоронцями Чехії затримала шахраїв, які викрадали гроші з банківських рахунків громадян ЄС.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK