Профінансували бойовиків "ДНР" на 50 млн грн: у Вінниці та Житомирі викрили ділків

Оборудка діяла до початку повномасштабної війни й поповнила "бюджет" бойовиків на понад 50 млн у гривневому еквіваленті.
Профінансували бойовиків "ДНР" на 50 млн грн: у Вінниці та Житомирі викрили ділків
СБУ викрила ділків, які профінансували бойовиків "ДНР" / ssu.gov.ua

Правоохоронці викрили масштабну схему фінансування терористичної організації "ДНР". Оборудка діяла до початку повномасштабного вторгнення й поповнила "бюджет" бойовиків на загальну суму понад 50 млн у гривневому еквіваленті. Про це повідомили в Службі безпеки.

Читайте також:

СБУ та ДБР викрили організаторів оборудки у Вінниці та Житомирі. Зловмисники налагодили постачання гірничого обладнання з тимчасово окупованої Донеччини на підконтрольну Україні територію.

"Такий "товарообіг" забезпечив регулярні надходження до "бюджету" терористичної організації "ДНР" у вигляді "податків" і "зборів". Надалі ці гроші були спрямовані на матеріально-технічне забезпечення бойовиків на східному фронті", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

У СБУ розповіли, що для обходу заборони на торгівлю з тимчасово захопленими підприємствами Донеччини ділки створили мережу фіктивних комерційних структур у Житомирській області та в РФ. Розрахунки здійснювали через підсанкційні фінустанови країни-агресора.

Слідчі ДБР повідомили трьом організаторам "схеми" про підозру за ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України (фінансування тероризму). Серед підозрюваних директор та головний бухгалтер житомирського приватного підприємства.

Читайте також:

Зазначається, що планується винесення на розгляд РНБО України пропозицій щодо застосування санкцій до російських компаній, залучених до оборудки.

Раніше ми писали, що СБУ заблокувала в Дніпропетровській області українську міжрегіональну продовольчу корпорацію, яка фінансувала терористичну організацію "ДНР".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK