Чиновники вимагали гроші в експортерів зерна: СБУ ліквідувала масштабну схему

Щомісячні "прибутки" організаторів "схеми" сягали 1 млн дол.
Чиновники вимагали гроші в експортерів зерна: СБУ ліквідувала масштабну схему
СБУ ліквідувала схему вимагання грошей з експортерів агропродукції / ssu.gov.ua

Служба безпеки України ліквідувала масштабну схему вимагання грошей з експортерів української агропродукції. Щомісячні "прибутки" організаторів сягали 1 млн дол. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

"Служба безпеки України викрила чиновників, які обклали "даниною" представників вітчизняних компаній, що займаються експортом українського зерна. До організації оборудки причетні посадовці Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області та державної установи "Одеська обласна фітосанітарна лабораторія", - йдеться в повідомленні.

До незаконної діяльності посадовці залучили трьох керівників афілійованих приватних компаній, які займаються документальним супроводом вантажів.

Як розповіли в СБУ, в обмін на хабарі чиновники "гарантували" підприємцям безперешкодне оформлення лабораторних досліджень та сертифікатів відповідності сільгосптовару. Саме ці дозвільні документи є основними для продажу зернових до зарубіжних країн.

Читайте також:

Правоохоронці встановили, що зернотрейдери мали сплачувати "суми" готівкою або перераховувати їх на банківські рахунки підконтрольних посадовцям фірм.

Співробітники СБУ задокументували декілька фактів одержання посадовцями хабарів.

Унаслідок комплексних заходів затримано колишнього керівника Управління фітосанітарної безпеки регіонального управління Держпродспоживслужби, заступницю керівника та інспектора Одеської обласної фітосанітарної лабораторії й трьох очільників підконтрольних фірм.

Читайте також:

Нині їм повідомили про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 та ч. 3 ст. 368-3 Кримінального кодексу України. Чотирьом підозрюваним обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 5 млн грн кожному. Ще двом призначено цілодобовий домашній арешт. 

Раніше ми писали, що Служба безпеки ліквідувала корупційну схему в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Одеській області. Учасники оборудки вимагали гроші з представників компаній, які експортують українську агропродукцію в рамках "зернової угоди".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK