Привласнювали благодійні внески для ЗСУ: кіберполіція викрила шахраїв

Фігуранти ошукали громадян під виглядом зборів на потреби військовослужбовців.
Привласнювали благодійні внески для ЗСУ: кіберполіція викрила шахраїв
Кіберполіція Львівщини викрила шахраїв / npu.gov.ua

Кіберполіція Львівської області викрила шахраїв, які привласнювали благодійні внески для військовослужбовців ЗСУ, що потребують допомоги на лікування Про це повідомили в Національній поліції.

Читайте також:

Як розповіли у відомстві, фігуранти використовували фейковий обліковий запис у соціальної мережі. Вони публікували оголошення щодо збору грошей нібито на потреби військовослужбовців ЗСУ, які потребують допомоги на лікування.

"Благодійні внески отримували на підконтрольні банківські рахунки. Однак донати громадян зловмисники витрачали на власні потреби. Встановлено, що в такий спосіб чоловіки ошукали щонайменше п'ятьох осіб", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Крім того, встановлено факти виправдання та визнання правомірною агресії РФ проти України, пропагування ідей так званого "руского міра". Один із фігурантів був адміністратором Telegram-каналу проросійського спрямування.

Правоохоронці провели 6 обшуків за місцями реєстрації та проживання фігурантів на території Одеси, Львова та Львівської області й вилучили 23 мобільні телефони, 19 сім-карт, персональний комп'ютер, ноутбуки та планшети, 19 банківських карт, готівку в російських рублях.

Читайте також:

Один зі зловмисників наразі відбуває покарання в місці позбавлення волі, іншого фігуранта затримали.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років. Зловмисникам повідомлено про підозру, одному з них обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Досудове розслідування триває.

Раніше ми писали, що правоохоронці викрили мешканця Дніпра в шахрайському заволодінні грошима військовослужбовців Збройних сил України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK