Керівництво ТЦК у Харківській області отримало підозру: деталі

На початку березня 2022 року начальник районного військкомату мобілізував жінку-підприємця, керуючись корисливою метою.
Керівництво ТЦК у Харківській області отримало підозру: деталі
На Харківщині повідомлено підозри керівництву ТЦК / npu.gov.ua

У Харківській області підозрюється керівництво ТЦК, яке нарахувало майже 700 тис. грн заробітної плати фіктивному працівникові. Про це повідомили в Національній поліції.

Читайте також:

У відомстві зазначили, що до вчинення кримінального правопорушення причетні начальник районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, а також начальник відділу кадрового забезпечення цієї ж установи.

Як встановило слідство, на початку березня 2022 року начальник районного військкомату мобілізував жінку-підприємця, керуючись корисливою метою. За сприяння начальника відділу комплектування та кадрового забезпечення жінку оформили для проходження служби до районного військкомату.

Читайте також:

"Керівництво РТЦК підписувало офіційні документи про нарахування заробітної плати своїй колезі, яка фактично не з'являлася на робочому місці й не виконувала свої посадові обов'язки. За рік та чотири з половиною місяці служби у військкоматі жінці незаконно нараховували зарплатню з надбавками й преміями, загальна сума нарахувань склала близько 700 тис. грн", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці провели санкціонований обшук за місцем роботи фігурантів у приміщенні РТЦК та СП, де виявили документацію, що підтверджує фіктивне прийняття на роботу особу-підприємця та її звільнення.

Читайте також:

Службовим особам повідомили про підозру за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Раніше ми писали, що в Хмельницькій області викрили працівника територіального центру комплектування та соціальної підтримки на отриманні 4500 доларів США від військовозобов'язаного.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK