НБУ визнав неплатоспроможним ще один банк

Частка фінустанови становила 0,04% від активів платоспроможних банків станом на 1 вересня 2023 року.
НБУ визнав неплатоспроможним ще один банк
Національний банк України / flickr.com

Правління Національного банку України ухвалило рішення про віднесення АТ "Український будівельно-інвестиційний банк" до категорії неплатоспроможних. Про це повідомила пресслужба регулятора.

Читайте також:

"Частка фінустанови становила 0,04% від активів платоспроможних банків станом на 1 вересня 2023 року, отже, віднесення АТ "Укрбудінвестбанк" до категорії неплатоспроможних не впливає на стабільність банківського сектору України", - йдеться в повідомленні.  

Як пояснили в НБУ, ухвалене у зв'язку з невиконанням АТ "Укрбудінвестбанк" письмової вимоги Національного банку, неврахуванням у повному обсязі зауважень Національного банку до Плану заходів, відсутністю дієвих заходів щодо поліпшення фінансового стану та приведення Банком своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства України, зростанням ризиків щодо виконання АТ "Укрбудінвестбанк" своїх зобов'язань перед вкладниками та іншими кредиторами.

Читайте також:

Зазначається, що 4 серпня 2023 року правління Нацбанку ухвалило рішення віднести АТ "Укрбудінвестбанк" до категорії проблемних. Підставою для такого рішення стало невиконання Банком без обґрунтованих причин рішення НБУ про обмеження здійснення окремих видів операцій.

З дня віднесення АТ "Укрбудінвестбанк" до категорії проблемних фінансовий стан банку суттєво погіршився, а менеджмент та власники не вжили належних заходів для запобігання настання неплатоспроможності.

Читайте також:

Раніше ми писали, що Національний банк вирішив відкликати банківську ліцензію та ліквідувати АТ "Банк Форвард" з 8 березня 2023 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK