Рада має намір збільшити видатки на оборону на понад 300 млрд грн, - нардеп

Крім того, зростуть видатки на підтримку внутрішньо переміщених осіб.
Рада має намір збільшити видатки на оборону на понад 300 млрд грн, - нардеп
Рада найближчим часом збільшить видатки на оборону / Getty Images

До кінця вересня Верховна Рада України розгляне урядовий законопроєкт про збільшення видатків на потреби оборони майже на 303 млрд грн. Про це повідомила голова комітету з питань бюджету ВРУ Роксолана Підласа.

Читайте також:

Так, зокрема, у 2023 році планується збільшення видатків:

  • Збройних сил України - на 195,7 млрд грн;
  • Національної гвардії України - на 39,7 млрд грн;
  • Державної прикордонної служби - на 20,4 млрд грн;
  • на закупівлю та модернізацію військової техніки для ЗСУ - на 13,2 млрд грн.

Читайте також:

"Парламент та уряд завжди оперативно реагують на запити військових, тому в мене немає сумнівів, що таке збільшення буде підтримано народними депутатами. Щодо джерел покриття, то більшу частину необхідних коштів нам доведеться позичати - майже 299 млрд грн, з яких близько 208 млрд грн на внутрішньому ринку, частина коштів надійде від перевиконання неподаткових доходів", - пояснила Підласа.

За її словами, крім того, цим законопроєктом пропонується збільшити до кінця 2023 року видатки на підтримку внутрішньо переміщених осіб на 16,5 млрд грн і спрямувати 1,2 млрд грн Міністерству закордонних справ, зокрема, для створення дипломатичних установ в країнах Африки та країнах Аравійського півострова. А також для супроводу України в справах проти Росії в Міжнародному суді ООН та Арбітражних трибуналах із морського права.

Читайте також:

Депутатка додала, що кошти безповоротної допомоги (гранту) від Європейського Союзу в сумі майже 6 млрд грн будуть спрямовані на так зване "швидке відновлення" - відбудову пошкоджених та зруйнованих об’єктів.

Раніше ми писали, що в січні-серпні 2023 року з державного бюджету на соціальні виплати було спрямовано 300,5 млрд грн, зокрема в серпні 35,0 млрд грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK