До держбюджету України надійшли 1,25 млрд доларів від США: куди спрямують гроші

Мінфін залучив грант у 1,25 млрд доларів США від Сполучених Штатів Америки.
До держбюджету України надійшли 1,25 млрд доларів від США: куди спрямують гроші
Україна отримала черговий грант від США / Getty Images

У четвер, 21 вересня, до державного бюджету України надійшов грант від Сполучених Штатів Америки в розмірі 1,25 млрд доларів США через Цільовий фонд багатьох донорів Світового банку. Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Читайте також:

Зазначається, що кошти є частиною п'ятого додаткового фінансування в рамках проекту Світового банку "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE in Ukraine). 

"Метою проєкту є часткова компенсація видатків державного бюджету, зокрема соціальних та гуманітарних, що не пов'язані зі сферою безпеки й оборони. У 2023 році Україна отримала 9,7 млрд доларів США прямої бюджетної підтримки від США у формі грантів", - йдеться в повідомленні. .

Читайте також:

Залучене фінансування спрямовується на відшкодування видатків держбюджету:

  • забезпечення пенсійних виплат;
  • виплат співробітникам ДСНС;
  • оплати праці медпрацівників, які надають послуги за програмою медичних гарантій, держслужбовців та педагогічних працівників. 

Читайте також:

"Від початку повномасштабної війни до держбюджету України вже надійшло 21,7 млрд доларів США від Сполучених Штатів. Фінансова допомога від США надається на безповоротних умовах, що дозволяє не збільшувати боргове навантаження на держбюджет", - прокоментував міністр фінансів Сергій Марченко.

Раніше ми писали, що до державного бюджету України надійшли грантові кошти в розмірі 1,215 млрд доларів США через Цільовий фонд багатьох донорів Світового банку.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK