"Продавали" посаду ректора в університеті Вінниці: затримано фейкових "антикорупціонерів"

За 50 тис. американських доларів ділки обіцяли кандидатці допомогти з призначенням на керівну посаду в університеті.
"Продавали" посаду ректора в університеті Вінниці: затримано фейкових "антикорупціонерів"
У Вінниці затримали фейкових антикорупціонерів / ssu.gov.ua

Правоохоронці затримали двох шахраїв, які намагалися видурити гроші в претендентки на посаду ректора одного з закладів вищої освіти Вінниці. Про це повідомили в Службі безпеки.

Читайте також:

Так, за 50 тис. американських доларів ділки обіцяли кандидатці допомогти з призначенням на керівну посаду в університеті. Під час розмови фігуранти представлялись посадовцями "антикорупційних органів".

Зазначається, що для "вирішення питання" шахраї запевняли, що нібито залучать свої зв'язки у вищих органах влади.

Читайте також:

Правоохоронці затримали одного зі зловмисників під час отримання ним першої частини "обумовленої" суми в розмірі 20 тис. доларів США. Потім було затримано його спільника.

За даними слідства, при реалізації оборудки один із фігурантів представлявся керівником так званого "відокремленого підрозділу антикорупційного комітету у Вінницькій області". Інший - очільником вигаданого "антикорупційного комітету при Верховній Раді України". При цьому жодного відношення до роботи антикорупційних органів чи українського парламенту вони не мають.

Читайте також:

Наразі затриманим повідомили про підозру за ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27 та ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України. Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що правоохоронці викрили в корупції прокурора Лівобережної окружної прокуратури міста Дніпро. Він вимагав хабар, щоб "відмазати" фігуранта від в'язниці.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK