Нацполіція викрила корупцію в КМДА: за що посадовці вимагали хабарі

Нацполіція викрила схему вимагання хабарів посадовцями КМДА.
Нацполіція викрила корупцію в КМДА: за що посадовці вимагали хабарі
Нацполіція викрила схему вимагання хабарів посадовцями КМДА / npu.gov.ua

Слідчі Національної поліції завершили досудове розслідування за фактами систематичного хабарництва з боку посадової особи Управління екології та природних ресурсів КМДА та підконтрольних їй приватних підприємств. До суду скеровано обвинувальний акт щодо трьох фігурантів. Про це повідомили в Нацполіції.

Читайте також:

Як встановили правоохоронці, зловмисники вимагали хабарі за видачу дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами та інших дозвільних документів у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Зазначається, що видача вказаних дозволів проводиться безкоштовно. Водночас посадовці навмисно створювали такі умови, у яких безоплатно отримати такі дозволи було неможливо. 

Читайте також:

"Для реалізації свого злочинного умислу посадові особи розробили схему вимагання та отримання неправомірної вигоди за допомогою месенджера. Ролі кожного учасника схеми були чітко розподілені з використанням псевдонімів та інших методів конспірації", - йдеться в повідомленні.

"Тарифна сітка" отримання неправомірної вигоди залежала від кількості джерел викидів забруднюючих речовин.

Читайте також:

Наразі до суду скеровано обвинувальний акт щодо трьох фігурантів: посадовиці КМДА та двох спільників із підконтрольних приватних підприємств. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Раніше ми писали, що НАБУ й САП викрили новий випадок масштабної корупції в АТ "Укрзалізниця" - махінації на суму 206 млн грн при закупівлі газу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK