"Пальне за військовими квитками": в Україні намагаються запустити ще один фейк

Росіяни розганяють чергову брехню.
"Пальне за військовими квитками": в Україні намагаються запустити ще один фейк
Ілюстративне фото / Getty Images

Росіяни запустили в Україні нову масштабну ІПСО. У TikTok з'явилася інформація про те, що на АЗС нібито продаватимуть пальне тільки після пред'явлення військового квитка. У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки назвали це фейком.

Читайте також:

"Брехня: у деяких регіонах України продаватимуть пальне на АЗС за військовим квитком і прикріплять до заправних комплексів по одному працівнику ТЦК. Такий крок має підвищити рівень мобілізації в країні. Відповідне рішення ухвалили на ставці Головнокомандувача 24 листопада", - йдеться в повідомленні.

У Центрі наголосили, що в цій "інформації" відсутні будь-які дані, де саме це планується запровадити, немає посилань на офіційну пропозицію від, як стверджується, якихось "представників ТЦК на міській сесії".

Читайте також:

Окрім того, на верифікованих сторінках регіональних ОДА/ОВА такої новини не виявлено.

Як зазначили в SPRAVDI, також цієї інформації немає й у вечірньому зверненні президента України Зеленського від 24 листопада, де він детально повідомляв про рішення, які ухвалені на засіданні Ставки. Про збільшення мобілізаційного ресурсу методами "бензин в обмін на пред'явлення військового квитка" він не говорив.

Читайте також:

"Ворог не припиняє грати на темі мобілізації в Україні, збурювати українців, тримати їх в інформаційному стресі та вкидати розкол між чинною владою і військом. Закликаємо ігнорувати цей та подібний контент і довіряти лише офіційним джерелам інформації", - додали в Центрі стратегічних комунікацій.

Раніше ми писали, що в соцмережах поширюється відео, у якому президент Володимир Зеленський нібито "оголошує про скасування воєнного стану в 10 областях України". Однак це фейк.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK