Українок до 60 років збираються мобілізувати: окупанти запустили черговий фейк

Росія бреше про мобілізацію жінок в Україні.
Українок до 60 років збираються мобілізувати: окупанти запустили черговий фейк
Ілюстративне фото / facebook.com/GeneralStaff.ua

Росіяни запустили в інтернет-простір дезінформацію про те, що в Україні нібито мобілізують усіх жінок до 60 років. У Центрі стратегічних комунікацій (SPRAVDI) развінчали чергову брехню пропагандистів.

Читайте також:

Так, російські Telegram-канали разом із сюжетом "Надзвичайних новин" поширюють інформацію про те, українське телебачення готує українок "до тотального загону у військкомати". Нібито всі, кому менше 60 років, мають стати на військовий облік, зокрема, менеджерки, касирки, юристки, бібліотекарки та журналістки. 

"Правда: сюжет про постановку українок на військовий облік справжній. Він вийшов в етер на каналі ICTV ще у грудні 2021 року, коли Міноборони затвердило перелік професій, представниці яких віком від 18 до 60 років мають бути поставлені на військовий облік", - зазначили в Центрі. 

Читайте також:

Згодом взяття жінок на облік відтермінували, зараз стати на облік зобов'язані лише медикині. Жінки будь-яких інших професій можуть стати на облік у ТЦК добровільно.

"Постановка на військовий облік не означає, що жінку покличуть на фронт. Просто державі необхідно розуміти, який ресурс є в медичній галузі", - додали в SPRAVDI.

Раніше ми писали, що російські ЗМІ з посиланням на іноземне видання Weekly Blitz почали розповсюджувати черговий фейк про війну в Україні. З'явилася інформація про нібито "мобілізацію сотень вагітних українок до лав ЗСУ".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK