Економіка України поступово відновлюється: ВВП зріс на 4% у листопаді

ВВП у листопаді зріс на 4%, незважаючи на блокування польсько-українського кордону.
Економіка України поступово відновлюється: ВВП зріс на 4% у листопаді
Ілюстративне фото / Getty Images

Економіка України продовжує зростати, незважаючи на те, що минулого місяця польські перевізники блокували наземні пункти пропуску автомобільних вантажів. За попередніми оцінками Міністерства економіки, зростання ВВП у листопаді 2023 року порівняно з листопадом минулого року становить близько 4%. Про це повідомили в Мінекономіки.

Читайте також:

У підсумку за січень-листопад 2023 року зростання економіки оцінюється на рівні 5,5% порівняно з відповідним періодом минулого року.

За словами міністра економіки Юлії Свириденко, блокування польськими автоперевізниками польсько-українського кордону було основним негативним фактором для виробників-експортерів та виробників, залежних від імпортної сировини при доставці продукції автомобільним транспортом.

Водночас робота українського морського коридору дозволила частково компенсувати втрати в економіці внаслідок блокади польсько-українського кордону.

Читайте також:

"Насамперед цим скористалися виробники аграрної і металургійної продукції, підприємства з видобування металевих руд та залізничні перевізники. За нашими оцінками, позитивні фактори в листопаді дещо переважили баланс впливу на ВВП і в підсумку, за попередніми оперативними оцінками Мінекономіки, спостерігалося зростання ВВП на рівні 4%", - зазначила Свириденко.

Раніше ми писали, що через страйки польських перевізників, які заблокували роботу пунктів пропуску на кордоні з Польщею, економіка України втратила понад 1 мільярд євро.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK