Чи планує НБУ повернутися до фіксованого курсу

Чи розглядає НБУ можливість фіксації курсу.
Чи планує НБУ повернутися до фіксованого курсу
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У Національному банку України наразі не розглядають повернення до фіксованого курсу. Про це повідомив заступник голови Національного банку України Сергій Ніколайчук.

Читайте також:

За його словами, регулятор відійшов від фіксованого курсу свідомо та тоді, коли були сформовані належні для цього передумови. 

"Режим керованої гнучкості курсу дає нам змогу забезпечувати досягнення низки важливих завдань. Одне з них - збереження привабливості гривневих інструментів (депозитів та ОВДП). Поточна ситуація на валютному ринку не є якоюсь неординарною та точно не загрожує виконанню цього завдання", - пояснив Ніколайчук.

Читайте також:

Він зазначив, що у 2023 році офіційний курс гривні відносно долара послабився менш ніж на 4%. 

"НБУ має всі можливості забезпечувати курсову стійкість і надалі. У межах режиму керованої гнучкості гривня може як послаблюватися, так і зміцнюватися. Водночас, як свідчить наш досвід періоду 2016-2021 років, гнучкий обмінний курс дає нам змогу в довгостроковій перспективі досягати курсової стійкості", - підкреслив заступник голови НБУ.

Читайте також:

Ніколайчук додав, що НБУ й надалі згладжуватиме надмірні коливання на валютному ринку.

Раніше ми писали, що послаблення гривні, яке спостерігалося наприкінці 2023 року та в перші дні 2024 року, насамперед зумовлене сезонними факторами.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK