У Мінекономіки оцінили зростання ВВП України в січні: що вплинуло

ВВП України в січні зріс на 3,5%.
У Мінекономіки оцінили зростання ВВП України в січні: що вплинуло
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У перший місяць 2024 року економіка України демонструє продовження тенденції відновлювального зростання. Міністерство економіки оцінює зростання ВВП у січні на рівні 3,5% [±1%] порівняно із січнем 2023 року. Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

Читайте також:

"Ключовими факторами підтримки позитивної економічної динаміки на початку року стали зростаючий інвестиційний попит, який генерує бюджет, а також доступність зовнішніх ринків для вітчизняних виробників завдяки розширенню логістичних можливостей", - прокоментувала міністр економіки Юлія Свириденко.

За попередніми оцінками, у січні основні сектори економіки демонстрували позитивну динаміку. Транспортну галузь підтримували нарощування внутрішніх залізничних перевезень та переробка вантажів у морських портах.

Читайте також:

Продовження відновлення економічної активності за рахунок експортоорієнтованих виробництв, а саме металургії, добування металевих руд та агропереробки, а також енергетики не тільки обумовило позитивні тенденції в промисловості, а й сформувало попит на продукцію суміжних видів діяльності.

Зі свого боку через інвестиційний попит на тлі збереження бюджетного фінансування відновлення пошкодженої критичної інфраструктури зростає й будівельна галузь. Також у січні спостерігалися позитивні відновлювальні тенденції у галузях сільського господарства та внутрішньої торгівлі. 

Читайте також:

"Позитивні тенденції в основних секторах економіки формують подальшу надійну економічну базу для продовження економічного зростання в першому кварталі 2024 року. Українська економіка продовжує адаптуватися та набувати характеристик економіки воєнного часу. Ключовими невирішеними проблемами лишаються триваюче руйнування виробничих потужностей, складна ситуація на ринку праці через високу міграцію, а також відсутність доступних кредитних ресурсів", - додала Свириденко.

Раніше ми писали, що в січні 2024 року Україна вийшла на рекордний за час широкомасштабного вторгнення показник фізичних обсягів експорту. Вітчизняні виробники експортували 12 млн тонн продукції.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK