В Україні з'явилася нова 5-гривнева монета: що зображено

Монета присвячена багатоцільовому безпілотному авіаційному комплексу "Лелека-100".
В Україні з'явилася нова 5-гривнева монета: що зображено
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У понеділок, 22 липня 2024 року, в обігу з'явилася нова пам'ятна монета "Українська бавовна. Лелека-100". Її номінал - 5 гривень, тираж - до 75 000 штук. Про це повідомила пресслужба Національного банку України.

Читайте також:

Вона присвячена багатоцільовому безпілотному авіаційному комплексу "Лелека-100",  розробленого українською компанією DeViRo та з 2021 року офіційно прийнятого на озброєння ЗСУ.

Відтоді БпАК "Лелека-100" забезпечує ефективну підтримку оборонних операцій та став незамінним інструментом для ведення повітряної розвідки, коригування вогню артилерії тощо.

Як виглядає пам'ятна монета

Читайте також:

На аверсі змодельовано стилізоване зображення з монітора керування польотом безпілотника "Лелека-100", де на степових дорогах відображені виявлені ворожі цілі - танки. У центрі абрис планера комплексу, який втілює технологічний прогрес та інноваційний потенціал України. 

На реверсі зображено планер розвідувального комплексу в польоті. Над ним стилізований абрис птаха лелеки, що символізує мир та спокій. У нижній частині композиції вид земної поверхні з умовною схемою візуального дослідження маршруту польоту безпілотника, що віддзеркалює стратегічне бачення та планування. 

t.me/nbu_ua

Читайте також:

Як можна придбати монету

З 23 липня пам'ятну монету "Українська бавовна. Лелека-100" можна буде придбати в інтернет-магазині нумізматичної продукції НБУ. Реалізація банками-дистриб'юторами здійснюватиметься поступово.

Раніше ми писали, що 25 червня 2024 року Національний банк України ввів у обіг нову пам'ятну монету "Медичні сили Збройних сил України".



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK