Чи зможуть українці платити готівкою ФОПам та компаніям: у НБУ дали роз'яснення

Національний банк запропонував посилити прозорість операцій із переказу коштів готівкою.
Чи зможуть українці платити готівкою ФОПам та компаніям: у НБУ дали роз'яснення
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Українці зможуть сплачувати за товари та послуги, надані ФОП і юридичними особами, як готівкою, так і через перекази грошових коштів. Про це повідомили в Національному банку.

Читайте також:

"У соціальних мережах поширюється недостовірна інформація, що громадяни не зможуть робити перекази чи платити готівкою за послуги чи товари ФОПів і інших юридичних осіб. Це не так!" - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Національний банк запропонував посилити прозорість операцій із переказу коштів готівкою. 

Йдеться про те, що готівкові кошти, переказані громадянами на користь ФОП/юридичних осіб, повинні бути обов'язково зараховані надавачами платіжних послуг на рахунки останніх (за номером IBAN) у безготівковій формі.

Читайте також:

"Тобто для громадян нічого не змінюється: вони, як раніше, можуть обирати зручний для них вид переказу та розрахунку за послуги чи товари ФОПів й інших юридичних осіб - готівкою чи безготівково", - пояснили в НБУ.

Раніше ми писали, що Національний банк пропонує для громадського обговорення зміни до Правил визначення платіжних ознак та обміну банкнот, розмінних та оборотних монет національної валюти України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK