В Україні медичні заклади будуватимуть по-новому: що зміниться

Усі медичні заклади в Україні будуватимуть згідно з новими державними будівельними нормами.
В Україні медичні заклади будуватимуть по-новому: що зміниться
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З 1 березня проєктування та будівництво будинків і споруд закладів охорони здоров'я відсьогодні відбуватиметься за новими державними будівельними нормами. ДБН розроблені з урахуванням принципів безбар'єрності, інклюзивності, а також згідно з нормами організації цивільного захисту та енергоефективності. Про це повідомили в Міністерстві відновлення.

Читайте також:

Як розповіли у відомстві, норми розповсюджуватимуться на нове будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт та в окремих частинах на реставрацію, зокрема щодо об'ємно-планувальних рішень, інженерного забезпечення, комфортності надання медпослуг як для пацієнтів, так і для медперсоналу, забезпечення повної інклюзивності таких закладів, зокрема для осіб з інвалідністю тощо.

"З моменту повномасштабного військового вторгнення росіяни пошкодили понад півтори тисячі лікарень. Попереду велика робота з відновлення. У підході до відбудови ми дотримуємося ключового принципу - build back better - відбудувати краще, ніж було", - прокоментував віцепрем'єр-міністр із відновлення України Олександр Кубраков.

Читайте також:

Норми передбачають наявність біля головного входу медзакладу обов'язково паркомісць для автівок людей з інвалідністю, стоянки для велосипедів та мотоциклів, електрозарядні пристрої для електромобілів, а на території стаціонарів може бути розміщений вертодром. Пацієнтів розміщуватимуть в одномісних чи двомісних палатах із душем.

"Норми максимально наближені до європейських стандартів в частині об'ємно-планувальних рішень, вимог до вентиляції, можливості автономного та безперебійного функціонування окремих приміщень за відсутності електрозабезпечення. Крім того, враховані особливості проведення капітальних ремонтів та реконструкції вже існуючих будівель, зокрема пам'яток архітектури", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що медики, що працюють на тимчасово окупованих територіях, продовжать отримувати українську зарплату.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK