Що буде з цінами на газ цієї зими: у "Нафтогазі" дали відповідь

Міжнародні партнери наголошують на необхідності лібералізації цін на енергію, зокрема на газ та електроенергію.
Що буде з цінами на газ цієї зими: у "Нафтогазі" дали відповідь
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні цього опалювального сезону тарифи на газ не підвищуватимуться. Однак у майбутньому подорожчання блакитного палива неминуче. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив голова правління "Нафтогазу України" Олексій Чернишов.

Читайте також:

"Перше. Цього опалювального сезону ціни будуть стабільні. І "Нафтогаз" зі свого боку це підтверджує. Друге. Насправді реформа та запровадження ринку енергії в Україні неминуча, це відбудеться рано чи пізно", - повідомив чиновник.

За його словами, для індустрії, для її розвитку, для стабільності важливо, щоб це сталося раніше.

Читайте також:

"Але маємо враховувати і ситуацію з війною, і стабільність, і інші процеси. Безумовно, наші споживачі мають бути захищеними, і це наш головний пріоритет", - наголосив голова "Нафтогазу".

При цьому він підтвердив, що міжнародні партнери наголошують на необхідності лібералізації цін на енергію, зокрема на газ та електроенергію.

Читайте також:

"Є відомий усім нам документ (пріоритетні умови від США для фінансової підтримки України - ред.) про очікування з точки зору реформ, де також чітко визначена лібералізація цін на електроенергію та газ. Але все ж таки строки запровадження реформи ринку енергії будуть залежати від рішення української держави і від фактичної ситуації, яка складається в нас усередині країни", - додав Чернишов.

Раніше ми писали, що в Україні є природний газ для населення не подорожчає взимку. Свої річні пропозиції на грудень оприлюднили 12 постачальників.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK