Кабмін змінив правила перереєстрації автівок

Угоди з продажу авто на вторинному ринку тепер будуть відбуватись без зняття автівок з державної реєстрації
Кабмін змінив правила перереєстрації автівок
depositphotos.com

Кабінет Міністрів змінив правила перереєстрації транспортних засобів. Поправки до відповідного порядку державної реєстрації (перереєстрації) уряд вніс своєю постановою №637 від 22 серпня 2018 року.

Читай также: Які законопроекти підтримала Верховна Рада на початку дев’ятої сесії

Згідно з документом, транспортні засоби при продажу (або будь-якому іншому відчуженні) будуть одразу перереєстровані на нового власника без зняття з обліку й видачі “червоних” номерів. Також до переліку документів, які підтверджують правомірність придбання авто, доданий договір купівлі-продажу, оформлений за результатами аукціону або електронних торгів.

За словами Олега Назаренко, директора Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів, ці зміни не вплинуть на продаж автівок за схемою трейд-ін. Справа в тому, що зазвичай на комісійні майданчики власники передавали авто, які вже були зняті з обліку. Але підставою для реєстрації авто на нового власника при комісійному продажу є договір комісії між “старим” власником і автосалоном, і договір купівлі/продажу між автосалоном й новим власником. “А знято авто з обліку чи ні – законодавство цього не регламентує. Тому сервісні центри МВС зобов'язані приймати на реєстрацію комісійні авто, які не зняті з обліку”, – пояснює Назаренко.

Читай также: Верховная Рада решила снизить ставки на растаможку заграничных авто

Крім цього, сервісні центри МВС видаватимуть тимчасовий реєстраційний талон і номерні знаки на автомобіль, який передано керуючому на підставі угоди, укладеній з Національною агенцією з питань виявлення, розшуку та керування активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.

Світлана Шмельова

Повністю свіжий номер журналу “Гроші“ можна придбати онлайн

Новости от Деньги.uа в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/dengiua



ТОП-Новости

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK