Ціни на цибулю почали знижуватися: Експерти назвали причину

Напередодні новорічних свят в Україні почала дешевшати цибуля.
Ціни на цибулю почали знижуватися: Експерти назвали причину
Ілюстративне фото / EPA/UPG

В Україні спостерігається зниження цін на цибулю. Основною причиною стало помітне послаблення попиту, а також систематичні поставки цієї продукції з країн Центральної Азії. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

Тільки з початку поточного тижня цибуля подешевшала в середньому на 13%. Сьогодні українські фермери ведуть продаж ріпчастої цибулі по 20-25 грн/кг залежно від якості, тоді як ще тиждень тому мінімальні ціни на цю продукцію не опускалися нижче 23 грн/кг.

"Поступатися в ціні виробники змушені через помітне зниження попиту, оскільки оптові компанії та роздрібні мережі сформували товарні запаси ще до новорічних свят і зараз ще не розпродали наявні обсяги", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Водночас якість продукції в необладнаних складах стрімко погіршується, тому їх власники знижують ціни, щоб так стимулювати темпи збуту цього овочу.

Як зазначили аналітики, нині якісна цибуля в українських господарствах коштує в середньому у 2,9 раза дорожче ніж наприкінці грудня 2021 року. При цьому фермери впевнені, що після новорічних свят темпи зростання цін на цю продукцію в Україні значно прискоряться.

Раніше ми писали, що в Україні почали зростати відпускні ціни на моркву через активізацію попиту.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK