В Україні зросли ціни на свинину: скільки коштує кілограм м'яса

Ціни на охолоджені свинячі напівфабрикати додали в середньому 2% протягом червня.
В Україні зросли ціни на свинину: скільки коштує кілограм м'яса
Ілюстративне фото / EPA/UPG

У червні ціни на свинину на полицях супермаркетів в Україні зросли на 3,4 грн/кг, або на 1,7% у середньому. Про це повідомляють аналітики Асоціації "Свинарі України".

Читайте також:

Так, якщо на початку місяця кілограм охолодженої свинини коштував 202,7 грн/кг, то в кінці червня його вартість збільшилась до 206,07 грн/кг, а середній показник за аналізований період становив 204,6 грн/кг, що на 1% вище за його травневий рівень.

За словами експертів, найпомітніше подорожчала тазостегнова частина, ціна якої в кінці місяця становила 192,15 грн/кг, що на 4,6% чи 8,4 грн/кг вище ніж на його початку.

Читайте також:

"Утім, істотне коливання цін цього відрубу протягом травня та червня скоротило відрив між середньомісячними позначками до 1,3%. Крім цього, на 5,3 грн/кг (2,1%) зросла ціна ошийка, склавши 255,9 грн/кг у кінці місяця. Саме ця сезонно затребувана товарна позиція найвідчутніше подорожчала порівняно з її середньою травневою ціною: так, якщо місяцем раніше його ціна коливалася в межах 238-250 грн/кг, то на початку літа згаданий максимум став стартом для подальшого зростання", - розповіли в АСУ.

Водночас і ціни, і темпи приросту інших преміальних частин (вирізка, корейка, стейк) помітно нижчі.

asu.pigua.info

Фахівці зазначили, що позитивні цінові коливання торкнулися й інших видів м'яса.

Читайте також:

"Упродовж червня середня ціна яловичини зросла на 3,6%, курячі грудинка та окорок додали 1,2% та 2,2% відповідно, ціна індичатини зросла на 1,5% у середньому", - додали в Асоціації.

Раніше ми писали, що за п'ять місяців 2023 року Україна імпортувала 4,2 тис. тонн свіжого, охолодженого та мороженого м'яса свиней, що більш ніж у 5 разів менше за показник аналогічного періоду 2022 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK