Ціни та попит продовжують зростати: за який овоч доведеться більше платити

Незважаючи на чергове подорожчання, тепличні томати в Україні наразі коштують у середньому на 29% дешевше, ніж на початку вересня 2022 року.
Ціни та попит продовжують зростати: за який овоч доведеться більше платити
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні вже другий тиждень поспіль зберігається тенденція зростання цін на тепличні томати. Про це повідомляють аналітики EastFruit.

Читайте також:

Так, лише з початку поточного тижня ця продукція в українських тепличних комбінатах стала дорожчою в середньому на 26%. Сьогодні виробники готові відвантажувати тепличний томат по 20-30 грн/кг залежно від якості та калібру.

"Головною причиною чергового подорожчання стало скорочення вибірок томату в українських тепличних комбінатах, що призвело до зниження обсягів пропозиції даної продукції на ринку. При цьому пропозиція помідора з відкритого ґрунту впала до мінімуму, оскільки багато господарств сьогодні фактично завершили сезон продажів ґрунтового помідора" , - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

За словами виробників, значна активізація попиту дозволяє вкотре підвищити відпускні ціни в сегменті тепличного томату.

Крім того, значну підтримку ціновому зростанню надає й подорожчання ґрунтового помідора, а також обмежена пропозиція цієї продукції як відкритого, так і закритого ґрунту.

Читайте також:

Як зазначають аналітики, незважаючи на чергове подорожчання, тепличні томати в Україні наразі все ж коштують у середньому на 29% дешевше, ніж на початку вересня 2022 року.

Раніше ми писали, що в Україні за останній місяць зросли ціни на пастеризоване молоко, кефір, кисломолочний сир, вершкове масло та сири.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK