В Україні зросли ціни на популярний салатний овоч: скільки заплатимо

Незважаючи на чергове подорожчання в цьому сегменті, тепличний огірок в Україні все ж таки коштує в середньому на 20% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року.
В Україні зросли ціни на популярний салатний овоч: скільки заплатимо
Ілюстративне фото / Getty Images

Наразі на українському ринку відчувається дефіцит пропозиції якісного огірка. При цьому вартість овочу знову почала зростати, повідомляють аналітики проекту EastFruit

Читайте також:

Так, сьогодні стаціонарні тепличні комбінати пропонують до продажу огірок по 60-75 грн/кг, що в середньому на 10% дорожче, ніж тижнем раніше.

Як зазначають аналітики проєкту, далі підвищувати ціну на свою продукцію українським виробникам дозволяє стабільний попит роздрібних мереж на огірок.

Читайте також:

"Більшість українських рітейлів віддають перевагу саме огірку з місцевих комбінатів, навіть незважаючи на те, що ціна на цю продукцію дещо вища, ніж на імпортний огірок. Своє рішення представники мереж пояснюють досить невисокою якістю імпортної продукції, яка помітно поступається огірку з місцевих тепличних комбінатів", - йдеться в повідомленні.

За словами експертів, також підтримку цінам на огірок в Україні надає стрімке скорочення пропозиції цієї продукції. Більшість місцевих тепличних комбінатів фактично завершили сезон реалізації поточного обороту.

Читайте також:

Водночас, незважаючи на чергове подорожчання в цьому сегменті, тепличний огірок в Україні все ж таки коштує в середньому на 20% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року.

Раніше ми писали, що виробники в Україні вимушені зменшувати ціни на томат навіть за умов помітного скорочення пропозиції цієї продукції з місцевих тепличних комбінатів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK