В Україні впали ціни на свинину: чому м'ясо дешевшає

Охолоджена свинина стала доступнішою в листопаді.
В Україні впали ціни на свинину: чому м'ясо дешевшає
Ілюстративне фото / Getty Images

Охолоджена свинина на полицях національних торгових мереж України дешевшає другий місяць. Про це свідчать результати щомісячного моніторингу аналітичного відділу Асоціації "Свинарі України" (АСУ).

Читайте також:

Як зазначають аналітики, у листопаді середня ціна кілограма охолоджених напівфабрикатів зі свинини знизилася на 1,6% чи 3,25 грн/кг, а середня позначка місяця склала 204,4 грн/кг, що на 2,13 грн/кг чи 1% дешевше, ніж у жовтні.

"Найсильніше в листопаді знизилася ціна охолодженого ошийку, який сезонно користується меншим попитом. Так, середня ціна цієї частини за підсумками місяця втратила 2,6% проти жовтневого рівня. Крім цього, на 2% подешевшали корейка та стегно. Саме ці частини забезпечили зниження середньої ціни свинини, адже окремі інші свинячі напівфабрикати навіть додали близько 1 грн/кг: ціни стейку, вирізки та грудинки додали 0,3%-0,5% порівняно з жовтневими", - пояснили в АСУ.

asu.pigua.info

Читайте також:

Експерти підкреслили, що зміна роздрібних цін лише частково відобразила коливання закупівельних.

"Середня ціна на свинину живою масою в листопаді втратила майже 5%, тоді споживачі відчули цю зміну лише частково", - зазначили в АСУ.

За словами аналітиків, основною причиною здешевлення свинини є сезонні коливання попиту, адже тиск із боку імпортної продукції чи посиленої конкуренції з іншими видами м'яса наразі не спостерігається.

Читайте також:

Так, курятина та яловичина в листопаді навпаки подорожчали: середні ціни зросли на 1,7% та 1,4% відповідно проти попереднього місяця.

Раніше ми писали, що цієї зими ціни на продукти харчування в Україні змінюватимуться залежно від їхньої специфіки та особливостей.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK