В Україні напередодні свят злетіли ціни на салатний овоч: скільки потрібно заплатити

Ціни на помідори в Україні продовжують зростати.
В Україні напередодні свят злетіли ціни на салатний овоч: скільки потрібно заплатити
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні напередодні новорічних свят спостерігається активне зростання цін на тепличні помідори. Подорожчання викликане помітним підвищенням попиту продукцію. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

На сьогодні імпортні томати виробництва Туреччина надходять у продаж по 80-90 грн/кг, що в середньому на 21% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

За словами експертів, наразі основну частку пропозиції на українському ринку становлять саме імпортні помідори виробництва Туреччини.

"Водночас за рахунок імпортної продукції не вдавалося повністю задовольнити попит, що сформувався. Унаслідок продавці отримали можливість і надалі підвищувати відпускні ціни на наявні партії продукції", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що вибірки помідорів у місцевих тепличних комбінатах практично не здійснювалися через завершення сезону реалізації.

Аналітики наголосили, що на сьогодні імпортні помідори в Україні вже продаються в середньому на 32% дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. А якщо розглядати п'ятирічну динаміку, то нинішнього сезону оптові ціни на помідори досягли нових рекордних позначок.

Читайте також:

"Що стосується найближчих перспектив розвитку ситуації, то більшість учасників ринку не виключають можливості та подальшого зростання цін на тепличні овочі як мінімум до того моменту, поки пропозиція повністю не покриє всі купівельні потреби в цьому сегменті", - додали експерти.

Раніше ми писали, що новорічне меню зі страв, традиційних для столу середньостатистичної сім'ї з 4-х осіб, обійдеться у 2879,15 грн, тобто на 8,4% дорожче, ніж торік.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK