Борщовий набір: у Мінагро прогнозують стабілізацію цін на овочі

Для вирощування моркви, цибулі, капусти, червоного буряку розширені площі в Тернопільській, Хмельницькій і Вінницькій областях.
Борщовий набір: у Мінагро прогнозують стабілізацію цін на овочі
Ілюстративне фото / Getty Images

У 2023 році в низці областей України збільшено промислове вирощування культур із борщового набору. Про це в ефірі телемарафону розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

За його словами, з осені ситуація на ринку овочів буде більш позитивною. Дефіциту не буде, а ціни стабілізуються.

Читайте також:

"Промислове вирощування культур з борщового набору: моркви, цибулі, капусти, червоного буряку - зростуть на 20-30% у центральних областях України. Збільшені посіви томатів, на які виник дефіцит минулого року. Тому з осені ситуація на ринку овочів стабілізується. Ми очікуємо зменшення імпорту і відповідно врегулювання цін", - зазначає Висоцький.

Заступник міністра повідомив, що для вирощування моркви, цибулі, капусти, червоного буряку розширені площі в Тернопільській, Хмельницькій і Вінницькій областях. Також збільшені посівні площі під овочі, зокрема в регіонах, де є зрошення.  Зокрема, на Одещині - на 10-15%, частині Миколаївської області та на деокупованій Херсонщині.

Читайте також:

Висоцький додав, що посівні площі під цукровий буряк збільшено приблизно на 25% порівняно з попереднім роком. За прогнозами, цукру для внутрішнього споживання буде вироблено близько 1,5 млн тонн при внутрішніх потребах 900 тис. тонн.

Раніше ми писали, що з початку травня в Україні стали дешевшати яйця. Така тенденція може зберегтися до середини літа. Також продовжують зменшуватися ціни на буряк та цибулю.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK