Мільйони українців можуть залишитися взимку без опалення: у чому причина

В Україні зривається підготовка до опалювального сезону.
Мільйони українців можуть залишитися взимку без опалення: у чому причина
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Кількість звернень муніципалітетів до Кабінету Міністрів щодо компенсації різниці в тарифах зростає. Наразі звернулися 36 громад, у яких проживають понад 5 млн жителів. Про це повідомили в Асоціації міст України.

Читайте також:

"Відсутність компенсації різниці в тарифах, низький рівень розрахунків за отримані послуги, збитки внаслідок повномасштабної агресії РФ, примусове стягнення коштів постачальниками природного газу з рахунків підприємств теплопостачання тощо - усе це унеможливлює підготовку підприємств теплопостачання до опалювального сезону 2023/2024 та ставить під загрозу його проходження загалом", - йдеться в повідомленні.

Саме тому міські та селищні ради, їхні виконавчі комітети, а також військові адміністрації продовжують приймати звернення до Кабінету Міністрів про забезпечення компенсації з різниці в тарифах підприємствам ТКЕ для можливості їхньої підготовки до зими.

Станом на 27 червня до уряду вже звернулися 36 міських та селищних рад.

Читайте також:

Як зазначили в асоціації, від рішення Кабміну залежить зараз, чи забезпечить ухвалення парламентом проєкту Закону "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2023 рік" щодо компенсації різниці в тарифах підприємствам теплопостачання, водопостачання та водовідведення", який передбачає виділення з держбюджету 36 млрд грн на компенсацію різниці в тарифах, вчасну підготовку до опалювального сезону 2023/2024 року.

Раніше ми писали, що Служба безпеки викрила масштабну схему привласнення грошей НАК "Нафтогаз України". Зловмисники завдали збитків держкомпанії на понад 37 млн грн, а також могли зірвати опалювальний сезон на Дніпропетровщині у 2020-2021 роках.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK