Деяким ВПО продовжать виплати після 1 лютого: хто отримуватиме допомогу

Не всі ВПО з моменту свого переміщення змогли інтегруватися в громади, що приймають.
Деяким ВПО продовжать виплати після 1 лютого: хто отримуватиме допомогу
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Міністерство соціальної політики розробило проєкт постанови про продовження виплат на проживання окремим категоріям внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Про це повідомили в Мінсоцполітики.

Читайте також:

"У зв'язку з тим, що частина внутрішньо переміщених осіб з 1 лютого не отримуватимуть зазначені виплати, Мінсоцполітики розробило проєкт постанови про продовження виплати допомоги тим ВПО, які отримували її до 1 серпня 2023 року й період виплат для яких завершується наприкінці січня 2024 року", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили у відомстві, не всі ВПО з моменту свого переміщення змогли інтегруватися в приймаючі громади, а родини, у яких є діти, особи з інвалідністю та які проживають у зоні активних чи можливих бойових дій, не мають можливості віддавати дітей у садочки. Школи ж у таких регіонах у переважній більшості працюють лише в онлайн-форматі, що суттєво обмежує можливість для працездатних членів родин працевлаштуватися. 

Читайте також:

Тож проєкт постанови пропонує продовжити виплати для внутрішньо переміщених осіб пенсійного віку та тих ВПО, які не мають можливості працевлашуватися через об'єктивні обставини, одночасно поєднуючи це з наданням важливих соціальних послуг (передусім послуг із догляду за дітьми, таких як "муніципальна няня"), а  також стимулюючи працездатних членів таких родин шукати роботу, звертатися по грантові програми для започаткування власної справи, проходити перенавчання тощо. 

"Таким чином механізм виплат буде поєднано з іншими механізмами підтримки родин, аби допомогти їм знову стати на ноги після переміщення та інтегруватися в нові громади", - пояснили в міністерстві.

Читайте також:

Також цим актом пропонується суттєво переглянути можливості призначення допомогти малозабезпеченим, щоб ті родини, які опинилися в ризику бідності, могли активніше нею користуватися.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів України вніс зміни до низки урядових постанов щодо обліку ВПО та виплат їм державної допомоги.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK