Українці повинні будуть здати бойову зброю після війни - МВС

Громадяни повинні будуть повідомити про наявність у себе зброї та протягом 90 днів після закінчення воєнного стану здати її до підрозділів Національної поліції.
Українці повинні будуть здати бойову зброю після війни - МВС
Ілюстративне фото / Getty Images

Після закінчення воєнного стану українці повинні будуть здати бойову зброю. Про це міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив в інтерв'ю журналістці Наталії Мосейчук, передає пресслужба МВС.

Читайте також:

Відповідаючи на запитання щодо законодавства про зброю, яке досі не ухвалене, а в українців при цьому багато зброї на руках через війну, очільник МВС наголосив, що незабаром законодавство буде доопрацьоване й ухвалене.

Він зазначив, що йдеться про два законопроєкти. Перший - закон про національний спротив, який визначить подальшу долю здобутої в якийсь спосіб, виданої чи трофейної зброї. Другий - закон про цивільну зброю, який також допрацьовується. 

Читайте також:

За словами міністра, мета - щоб будь-яка зброя, яка якимось чином потрапила до рук громадян, зокрема й трофейна, не була десь схована на багато років і потім не використовувалася в кримінальних цілях або в політичних процесах.

Клименко розповів, що після ухвалення відповідного закону громадяни повинні будуть повідомити про наявність у себе такої зброї та протягом 90 днів після закінчення воєнного стану здати її до підрозділів Національної поліції.  

Читайте також:

Крім здачі такої зброї, у законопроєкті планують передбачити варіанти її знешкодження: вихолощення, переробку на дозволені види зброї, або ж суб'єкти господарювання (підприємства чи організації) зможуть її викупити.

"Трофейну зброю, яку ми взяли у ворога, теж пропонуємо здавати. Зокрема це автоматична зброя - автомати. Однозначно, що поза законом після війни - це гранатомети, вони мають бути обов'язково здані до підрозділів системи МВС", - наголосив міністр.

Читайте також:

Він додав, що другий закон про цивільну зброю визначатиме, кому можна буде видавати зброю та яку. Зокрема це стосується й короткоствольної зброї (пістолетів).

"Ми маємо зробити нашу країну безпечною. Зробити, щоб зброя в руках наших громадян була зрозумілою для інших громадян", - підсумував очільник МВС.

Раніше ми писали, що з 23 червня в Україні повноцінно запрацював Єдиний реєстр зброї (ЄРЗ).



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK