Відомо, скільки бізнесів було зареєстровано в Україні з початку війни

З 24 лютого помітно змінилася географія реєстрацій нових компаній.
Відомо, скільки бізнесів було зареєстровано в Україні з початку війни
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну було зареєстровано понад 51 тис. нових бізнесів, з яких 43 тис. - ФОПи, а 8 тис. - юридичні особи. Про це свідчать дані Опендатабота.

Так, на початку червня було зафіксовано новий рекорд реєстрацій ФОПів - 4652 підприємці, що є найбільшою цифрою з моменту повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Усього за три тижні було зареєстровано понад 12 тис. підприємців.

Читайте також:

Наголошується, що з 24 лютого помітно змінилася географія реєстрацій нових компаній. У червні в Києві було зареєстровано 40% ФОПів у порівнянні з довоєнними показниками, у Львові - 45%, а в Харкові - лише 25%.

Війна змінила також напрями діяльності малого та середнього бізнесів.

Читайте також:

"У лютому перше місце за кількістю реєстрацій нових ФОПів займав КВЕД "Комп'ютерне програмування, консультування та пов'язана з ними діяльність", а категорії "Надання інформаційних послуг" та "Надання інших індивідуальних послуг" займали третю та четверту позиції", - йдеться в повідомленні.

За три місяці війни ситуація змінилася. На першому місці за кількістю нових ФОПів виявився КВЕД "Роздрібна торгівля". Разом КВЕДи, пов'язані з роздрібною та оптовою торгівлею, склали 37% від усіх нових ФОПів у червні.

ТОП КВЕДів за кількістю реєстрацій ФОПів, червень 2022
ТОП КВЕДів за кількістю реєстрацій ФОПів, червень 2022 / Opendatabot

Раніше ми писали, що українці, які хочуть запустити новий бізнес, зможуть отримати безповоротні гранти до 250 тисяч гривень у рамках нової урядової програми "єРобота".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK