НАЗК внесло до переліку спонсорів війни американського виробника вогнетривких виробів

Компанія продовжує працювати в РФ, утримувати там свої виробничі потужності та сплачувати податки на сотні тисяч доларів до бюджету агресора.
НАЗК внесло до переліку спонсорів війни американського виробника вогнетривких виробів
Ілюстративне фото / nazk.gov.ua

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло американського виробника вогнетривких виробів Allied Mineral Products, LLC до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомляє НАЗК.

Читайте також:

"Компанія продовжує працювати в РФ, утримувати там свої виробничі потужності та сплачувати податки на сотні тисяч доларів до бюджету агресора", - йдеться в повідомленні.

За інформацією НАЗК, Allied Mineral Products, LLC у Росії представлена ТОВ "Аллайд минерал продактс рус". У 2022 році вона сплатила податків до бюджету Росії на 772 тис. дол. США. А з квітня 2022 року компанія  імпортувала до РФ продукції загальною вартістю 3,5 млн дол. США.

Читайте також:

Крім того, що компанія продовжує працювати в РФ, виробництво ТОВ "Аллайд минерал продактс рус" розташоване в спеціальній економічній зоні "Алабуга" (РФ, Татарстан). Це спеціальна економічна зона, яка є кластером для виробництва БПЛА "Shahed-136".

"З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну окремі західні компанії почали виходити з "Алабуги", а висококваліфіковані кадри звільнятися, щоб не потрапити під російську мобілізацію. Це змусило керівництво "Алабуги" почати процес перетворення вільної-економічної зони в кластер із виробництва військової продукції, що надає гарантії отримання "броні" від призову", - розповіли в НАЗК.

Читайте також:

Відповідно будь-яке підприємство, що розташоване в межах "Алабуги", потенційно може бути залучене до виготовлення військової продукції або матеріалів для неї.

З початку повномасштабного вторгнення РФ компанія Allied Mineral Products Rus імпортувала 13 тонн продукції (402 транзакції), частину з якої можуть використовувати для виробництва БПЛА.

Читайте також:

"Таким чином компанія Allied Mineral Products продовжує свою діяльність на території держави-терориста РФ, де підтримує функціонування спеціальної-економічної зони "Алабуга", що вже стала ключовим місцем для виробництва військової продукції агресора", - додали в Нацагентстві.

Раніше ми писали, що НАЗК внесло американсько-шведську промислову компанію Elektriska Svetsnings-Aktiebolaget (ESAB) до переліку міжнародних спонсорів війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK