В Україні викрили банду, яка виманила 45 млн грн під приводом продажу дронів для ЗСУ

В Україні шахраї отримували гроші на дрони для ЗСУ.
В Україні викрили банду, яка виманила 45 млн грн під приводом продажу дронів для ЗСУ
В Україні шахраї отримували гроші на дрони для ЗСУ / npu.gov.ua

В Україні ліквідували злочинне угруповання, яке ошукало громадян більш ніж на 45 млн гривень під приводом продажу дронів для ЗСУ. Про це повідомила Національна поліція.

Читайте також:

"Потерпілі збирали кошти на безпілотники різних модифікацій та їх комплектуючі для відправлення знайомим військовим у зону бойових дій. За результатом моніторингу пропозицій із продажу БПЛА, 92 потерпілих перерахувало шахраям понад 45 мільйонів гривень. Серед ошуканих - громадяни з усіх регіонів України", - йдеться в повідомленні.

Як встановили правоохоронці, потерпілих привабила вартість запропонованих товарів, яка була менше на 20-25% від ринкової. Крім того, зловмисники дійсно виконали декілька перших замовлень, щоб ввести потерпілих в оману.

Читайте також:

Оплата здійснювалася готівкою та шляхом перерахування коштів на власні банківські картки, криптогаманці та рахунки підконтрольних їм суб'єктів господарювання. 

Організували злочинну схему дві жінки, які й раніше використовували надзвичайні ситуації в країні для ошукування громадян. Наприклад, у період блекаутів вони продали та не поставили 40 старлінків, а в період бензинової кризи реалізовували недійсні паливні талони. 

Читайте також:

У 2023 році слідчі Нацполіції вже оголосили їм про підозри та скерували обвинувальні акти в суд для розгляду справи по суті.

Після цього зловмисниці не поставили понад 600 дронів різного типу для потреб Збройних сил України.

У лютому цього року правоохоронці провели 7 обшуків за місцем проживання фігурантів на території Києва, Одеської та Волинської областей, у процесі яких вилучили банківські картки, мобільні телефони, комп'ютерну техніку тощо. Крім того, майно підозрюваних вартістю понад 4,5 млн гривень та 28,6 млн гривень на банківських рахунках залучених до схеми підприємств були заарештовані.

Читайте також:

Організаторкам та їхньому спільнику було оголошено про підозру за ч. 3, 4, 5 ст. 190 Кримінального кодексу. Основна організаторка тривалий час переховується за кордоном, однак наразі поліцейські вживають заходів, щоби оголосити її в міжнародний розшук.

Раніше ми писали, що Національна поліція затримала зловмисницю, яка ошукала клієнтів банку майже на 86 млн гривень.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK