СБУ викрила підпільний кол-центр, який видурював гроші в громадян ЄС

Шахраї телефонували європейським вкладникам у фондові проєкти онлайн-бірж та пропонували їм "захист інвестицій".
СБУ викрила підпільний кол-центр, який видурював гроші в громадян ЄС
СБУ викрила зловмисників, які створили підпільний кол-центр / ssu.gov.ua

Служба безпеки спільно з Нацполіцією, прокуратурою та правоохоронцями Латвійської Республіки ліквідували міжнародну схему виманювання коштів з інвесторів електронних бірж. Унаслідок спецоперації в Запоріжжі, Харкові та Дніпропетровській області затримано трьох організаторів оборудки. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

Так, зловмисники створили підпільний кол-центр, який діяв під виглядом одного з незалежних фінансових регуляторів ЄС. У цьому "статусі" шахраї телефонували європейським вкладникам у фондові проєкти онлайн-бірж та пропонували їм "захист інвестицій".

"Під час розмов фігуранти обіцяли здійснити "безпековий моніторинг" електронних транзакцій, а в разі їх сумнівності повернути власникам вкладені кошти. Вартість таких "послуг" становила 30% від суми однієї інвестиції", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Крім цього, "за порадою" шахраїв, їхні жертви мали встановити на власних гаджетах спеціально розроблений мобільний додаток. Він дозволяв зловмисникам повністю контролювати фінансові операції потерпілих.

Отримавши доступ до приватних грошей, фігуранти виводили їх на власні банківські рахунки та обготівковували. Так шахраї сподівалися видурювати а потерпілих мільйонні суми в гривневому еквіваленті.

Читайте також:

Проте співробітники СБУ викрили зловмисників на "старті" їхньої злочинної діяльності, задокументували декілька фактів шахрайських маніпуляцій і затримали головних фігурантів.

Як встановило розслідування, організатори залучили ще сімох мешканців Запоріжжя та Харкова. Ще один спільник переховується за кордоном.

Під час проведення обшуків у помешканнях шахраїв правоохоронці вилучили комп'ютерне та серверне обладнання, документацію, чорнові записи та банківські картки з доказами оборудки.

Читайте також:

Трьом затриманим повідомили про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України Зловмисникам загрожує до 8 років ув'язнення. Їхньому іноземному спільнику повідомлено про заочну підозру.

Раніше ми писали, що в Сумській області викрили та припинили протиправну діяльність кол-центрів із тижневим доходом близько 10 тисяч доларів США.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK