У Держпраці пояснили, чи може роботодавець відмовити в наданні відпустки

У період дії воєнного стану роботодавець може відмовити працівнику в наданні будь-якого виду відпусток, але це не стосується відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами, а також декрету.
У Держпраці пояснили, чи може роботодавець відмовити в наданні відпустки
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Роботодавець може відмовити в наданні працівнику відпустки. Але у випадках, коли така відпустка надається за угодою сторін. Про це повідомили в Державній службі з питань праці.

Читайте також:

Зазначається, що в період дії воєнного стану роботодавець може відмовити працівнику в наданні будь-якого виду відпусток (крім відпустки у зв'язку вагітністю та пологами й відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку), якщо такий працівник залучений до виконання робіт на об'єктах критичної інфраструктури. 

"Усім іншим працівникам як у мирний час, так і під час дії воєнного стану може бути відмовлено в наданні тільки тих відпусток, надання яких здійснюється за угодою між працівником і роботодавцем", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Наприклад, протягом періоду дії воєнного стану роботодавець на прохання працівника може надавати йому відпустку без збереження заробітної плати. Відповідно оскільки така відпустка надається за угодою між працівником і роботодавцем, роботодавець може відмовити працівнику в наданні такої відпустки.

Роботодавець може відмовити працівнику в наданні щорічної відпустки поза строками, визначеними графіком відпусток.

Читайте також:

Однак роботодавець не може відмовити працівникам, які не залучені до виконання робіт на об'єктах критичної інфраструктури, у наданні відпусток, надання яких здійснюється в обов'язковому порядку (щорічні відпустки у встановлені графіком строки, навчальні, творчі, для участі в змаганнях, працівникам, які мають дітей тощо).

Раніше ми писали, що на ринку праці України виник дефіцит кадрів. Критично не вистачає швачок, електромонтерів, слюсарів-сантехніків і токарів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK