В Україні збільшаться компенсаційні виплати роботодавцям: скільки отримуватимуть з 1 квітня

Підвищення розміру мінімальної заробітної плати в Україні вплине на розмір компенсаційних виплат роботодавцям.
В Україні збільшаться компенсаційні виплати роботодавцям: скільки отримуватимуть з 1 квітня
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З 1 квітня 2024 року мінімальна заробітна плата в Україні збільшиться до 8 тис. гривень. У зв'язку з цим зміниться розмір деяких виплат, що стосуються сфери зайнятості. Зокрема, розмір компенсаційних виплат роботодавцям, повідомили в Державній службі зайнятості.

Читайте також:

Так, розмір компенсації за працевлаштування людей з інвалідністю, учасників бойових дій, тих, кому до настання права на пенсію за віком залишилося не більше 5 років, та громадян, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 1 місяць, тепер становитиме 8 тис. грн (50% фактичних витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної заробітної плати). 

Тривалість такої компенсації становить 6 місяців за кожен непарний місяць роботи працівника.

Читайте також:

Компенсація за працевлаштування молоді з-поміж зареєстрованих безробітних (віком до 25 років - у яких страховий стаж менше ніж 12 місяців; віком до 35 років - на перше робоче місце; звільнених зі строкової військової/альтернативної служби - на перше робоче місце) збільшиться до 4 тис. грн (не більше 50% мінімальної заробітної плати). 

Тривалість компенсації становить 6 місяців за кожен непарний місяць роботи працівника.

Читайте також:

Компенсація за працевлаштування громадян, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 1 місяць і мають додаткові гарантії в працевлаштуванні, або тих, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 6 місяців, підвищиться до 3520 грн (не більше подвійного розміру мінімального страхового внеску, який становить 22% від розміру мінімальної заробітної плати). Тривалість такої компенсації становить 12 місяців за кожен непарний місяць роботи працівника

Компенсація за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб під час дії воєнного стану становитиме 8 тис. грн (1 мінімальна зарплата за повністю виконану місячну (годинну) норму праці). Тривалість такої компенсації становить не більше 3 місяців, для людей з інвалідністю - не більше 6 місяців.

Читайте також:

Водночас компенсація витрат роботодавця на оплату праці працевлаштованих за направленням центрів зайнятості ВПО збільшиться до 16 тис. грн (не вище двох розмірів мінімальної заробітної плати або обчисленої з неї відповідної суми в разі, коли особа працювала неповний місяць). Тривалість такої компенсації становить 6 місяців, для осіб, які мають додаткові гарантії в працевлаштуванні - 12 місяців за кожен непарний місяць.

Раніше ми писали, що з 1 квітня 2024 року в Україні збільшать мінімальну заробітну плату. У місячному розмірі вона становитиме 8000 грн, у погодинному - 48 грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK