Потік переселенців знизився: Скільки українців прибуло до Естонії з початку війни

У грудні 2022 року до Естонії прибуло найменше українців за останні місяці.
Потік переселенців знизився: Скільки українців прибуло до Естонії з початку війни
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Кількість українських переселенців, які прагнуть виїхати до Європи, зменшується. Цю тенденцію демонструє, зокрема, свіжа статистика з Естонії, повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

За останніми даними, від початку повномасштабної війни в Естонії оформили тимчасовий захист близько 65 тисяч людей з України.

Читайте також:

"Втім, потік переселенців суттєво знизився. У грудні минулого року до цієї країни прибуло найменше українців за останні місяці", - йдеться в повідомленні.

Так, у жовтні до Естонії приїхало до 8 тисяч громадян України. У листопаді їхня кількість зменшилася вдвічі, а в грудні прибуло менше 3,5 тисяч осіб.

Читайте також:

Зазначається, що раніше в уряді Естонії готувалися до сценарію, якщо через руйнування російськими ракетами інфраструктури українських населених пунктів в умовах зими потік біженців суттєво зросте. Однак цього не сталося.

Нагадаємо, крім кеш-допомоги, Польща надає біженцям з України безкоштовне тимчасове житло в спеціально обладнаних шелтерах. Наші співгромадяни можуть знайти його через сервіс Airbnb.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK