В Україні ліквідували ще три схеми ухилення від мобілізації

Вартість "послуг" становила від 3 до 6 тис. дол. Сума залежала від терміновості "вирішення питання".
В Україні ліквідували ще три схеми ухилення від мобілізації
СБУ ліквідувала три схеми ухилення від мобілізації / ssu.gov.ua

Служба безпеки заблокувала ще три схеми ухилення українських громадян від мобілізації в умовах війни. Про це розповіли в СБУ.

Читайте також:

"Унаслідок слідчо-оперативних заходів повідомлено про підозру п'ятьом організаторам оборудок. Вони пропонували військовозобов'язаним уникнути мобілізації на підставі підроблених документів та шляхом нелегального перетину кордону", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, вартість "послуг" становила від 3 до 6 тис. дол. Сума залежала від терміновості "вирішення питання".

Так, у Києві викрили дві злочинні схеми. Першу організував голова військово-лікарської комісії одного з районів столиці. За гроші він безпідставно оформляв своїм "клієнтам" документи про зняття з військового обліку за станом здоров'я.

Читайте також:

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Іншу схему налагодив керівник однієї з псевдоблагодійних організацій, який пропонував громадянам виїхати за межі України як водії гуманітарних перевезень. Його спільницю СБУ викрила ще в грудні минулого року.

Читайте також:

При цьому в Закарпатській області затримали місцевого адвоката та власницю готелю, яка сама підшукувала "кандидатів" на втечу за кордон. Зловмисники намагалися приховано переправити військовозобов'язаних до ЄС поза контрольно-пропускними пунктами.

Зараз фігурантам повідомили про підозру за двома статтями КК України: ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань) та ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Раніше ми писали, що оперативники Чопського загону викрили чергову схему незаконного переправлення через державний кордон громадян України призовного віку.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK