"Роззброював" українську ППО: у Львові викрили колишнього очільника оборонного заводу

Посадовець підривав обороноздатність України напередодні повномасштабного вторгнення РФ.
"Роззброював" українську ППО: у Львові викрили колишнього очільника оборонного заводу
Ілюстративне фото / t.me/SBUkr

Колишнього керівника стратегічного підприємства оборонно-промислового комплексу на Львівщині викрили на корупції. Він "роззброював" українську ППО напередодні вторгнення РФ. Про це повідомили в Службі безпеки України.

Читайте також:

Зазначається, що незаконна діяльність посадовця призвела до фактичного "роззброєння" декількох комплексів української ППО на суму майже 2,4 млн бюджетних грн.

Встановлено, що до початку 2022 року фігурант давав необґрунтовані вказівки підлеглим на розукомплектування комплексів ППО, які привозили на це підприємство для ремонту та модернізації. Потім він привласнював "списані" деталі, які містили значну частину дорогоцінних металів.

Читайте також:

Ініційована Службою безпеки експертиза підтвердила факти злочинної схеми. Отже, цей посадовець підривав обороноздатність України напередодні повномасштабного вторгнення РФ.

Наразі фігуранту повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Читайте також:

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Крім того, перевіряєтеся інформація про можливу причетність фігуранта до співпраці з російськими спецслужбами.

Раніше ми писали, що Служба безпеки ліквідувала масштабну схему постачання до РФ стратегічно важливої продукції для атомної енергетики та нафтогазової галузі країни-агресора.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK