У ПС України розповіли, чи скасують тривогу через зліт МіГ

В Україні не планують змінювати систему оповіщення населення про повітряну загрозу, щоби не ризикувати.
У ПС України розповіли, чи скасують тривогу через зліт МіГ
Юрій Ігнат / facebook.com/yuriy.ignat

В Україні не зміниться схема оповіщення населення, оскільки МіГ-31 іноді злітає з ракетою, інколи без неї. Але часто інформація щодо присутності ракети на борту залишається невідомою. Про це заявив в ефірі "Українського радіо" полковник, начальник служби зв'язків із громадськістю Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. 

Читайте також:

За його словами, поки Повітряні сили ЗСУ не отримали вказівок щодо того, як сповіщати населення в разі злету МіГ-31. Повітряні сили в будь-якому разі будуть продовжувати оголошувати небезпеку і щодо ударних БПЛА, і щодо ракетної атаки, і щодо тактичної авіації чи РСЗВ.

"Для нас не зміниться схема оповіщення населення. Ми намагаємося це робити якомога швидше на офіційному телеграм-каналі. Щодо того, який рівень загрози буде, іншими словами в який колір малювати карту - це буде ухвалено на вищому рівні", - пояснив Ігнат. 

Читайте також:

При цьому він переконаний, що МІГ усе одно злітатиме.

"Інколи інформація є, що МіГ злетів з ракетою, інколи, що без ракети, а іноді такої інформації немає. Тут ризикувати ми не маємо права", - додав полковник.

Раніше ми писали, що 17 листопада під час засідання Ставки Головнокомандувача президент Володимир Зеленський дав доручення розробити рішення, щоб тривалі повітряні тривоги через зліт російських МвГів, які можуть переносити ракети "кинджал", не паралізували життя України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK