Розкрадав мільйони на закупівлі запчастин для СУ-27: СБУ викрила очільника оборонного заводу

Йдеться про модулі посилення потужності бортових радіолокаційних систем на українських винищувачах СУ-27.
Розкрадав мільйони на закупівлі запчастин для СУ-27: СБУ викрила очільника оборонного заводу
На оборонному заводі розкрадали кошти / ssu.gov.ua

СБУ спільно з БЕБ та у взаємодії з керівництвом АТ "Українська оборонна промисловість" ліквідувала схему привласнення бюджетних коштів на придбанні комплектуючих для бойових літаків ЗСУ. Про це повідомили в Службі безпеки України.

Читайте також:

Йдеться про модулі підсилення потужності бортових радіолокаційних систем на українських винищувачах СУ-27.

За даними слідства, директор одного з оборонних підприємств нашої держави разом зі спільниками намагався вкрасти майже 4 млн бюджетних гривень на закупівлі відповідного авіаобладнання.

Читайте також:

"Саме на цю суму він уклав договір з афілійованою комерційною структурою на придбання авіаційного модуля", - йдеться в повідомленні.

Втім, ділки поставили на держпідприємство несправні комплектуючі, а його очільник розпорядився взяти на баланс браковану продукцію та оплатити. Для цього посадовець підписав бухгалтерські документи на приймання несправного майна.

Читайте також:

"На їх підставі оборонна компанія перерахувала комерсантам першу частину платежу у розмірі 1,9 млн грн. У подальшому учасники "схеми" планували вивести ці гроші у тінь через підконтрольні фірми, обготівкувати та розподілити між собою", - розповіли в СБУ.

Однак, правоохоронці своєчасно викрили оборудку. Після цього на всю суму договору в розмірі 3,9 млн грн було накладено арешт і тим самим заблоковано спроби їхнього привласнення.

Читайте також:

Ексдиректору держпідприємства, керівнику фірми-постачальника та ще двом їхнім спільникам повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 12 років ув'язнення.

Раніше ми писали, що колишнього керівника стратегічного підприємства оборонно-промислового комплексу у Львівській області викрили на корупції. Він "роззброював" українську ППО напередодні вторгнення РФ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK