Зеленський у Раді представив План перемоги: з чого складається

Президент України презентував План перемоги, спрямований на завершення війни проти російської агресії до 2025 року.
Зеленський у Раді представив План перемоги: з чого складається
Президент України Володимир Зеленський / president.gov.ua

У середу, 16 жовтня, президент України Володимир Зеленський у Верховній Раді представив План перемоги народним депутатам та українському суспільству. Він складається з п'яти пунктів та трьох таємних доповнень. Про це повідомили в Офісі президента.

Читайте також:

"Терміновість Плану перемоги - саме зараз. Це пункти, більшість яких розрахована детально в часі. Якщо почати рухатися з цією ідеєю, з цим конкретним Планом перемоги саме зараз, то може вдатися завершити війну не пізніше ніж наступного року", - сказав Зеленський.

Перший пункт - запрошення в НАТО

Президент зазначив, що протягом десятиліть Росія використовувала геополітичну невизначеність у Європі, а саме факт, що Україна не є членом НАТО. І саме це спокушало Росію посягати на українську безпеку. 

Читайте також:

"І тепер факт запрошення для України в НАТО може стати справді фундаментальним для миру. Ми розуміємо, що членство в НАТО - це питання подальшого, а не теперішнього. Але Путін має побачити, що його геополітичні розрахунки програшні. Росіяни повинні це відчувати, що їхній цар програв геополітично світу", - сказав Зеленський.

Другий пункт - оборона

За його словами, ключем до реалізації другого пункту Плану перемоги є:

  • успішне продовження операцій Сил оборони та безпеки України у визначених районах ворожої території, щоб не допустити буферних зон на нашій землі;
  • незворотне посилення позицій Сил оборони та безпеки України та знищення наступального потенціалу Російської Федерації на окупованій території України;
  • допомога партнерів у комплектуванні наших бригад резерву для Збройних сил України;
  • виведення ППО України на такий рівень, який є достатнім, реально достатнім для захисту українських міст і сіл від російських ракет і ворожих дронів, та спільні захисні операції з нашими сусідами у Європі для збиття російських ракет і дронів у межах доступу повітряного щита партнерів;
  • розширення операцій із застосуванням українських ракет і дронів, а також інвестиції у розширення їх виробництва в Україні;
  • зняття партнерами обмежень на застосування далекобійної зброї на всій окупованій Росією території України й на території Росії;
  • надання Україні в реальному часі супутникових даних і даних, що отримуються іншими засобами розвідок.

Третій пункт - стримування

Читайте також:

Україна пропонує розмістити на своїй землі комплексний неядерний стратегічний пакет стримування, який буде достатнім для захисту України від будь-якої воєнної загрози з боку Росії.

"Тобто пакет стримування- це факт, що Росія або йде в дипломатію, або йде до втрати її машини війни", - пояснив глава держави.

Четвертий пункт - стратегічний економічний потенціал

Читайте також:

Він нагадав, що в Україні зосереджені природні ресурси, зокрема критично важливі метали ціною в трильйони доларів США. Це, зокрема, уран, титан, літій, графіт та інші цінні ресурси, які посилять у глобальній конкуренції або Росію та її союзників, або Україну та демократичний світ.

"Україна пропонує США разом із визначеними партнерами, зокрема це Євросоюз, та з іншими партнерами у світі, хто є нашими партнерами, укласти спеціальну угоду щодо спільного захисту наявних в Україні критичних ресурсів, спільного інвестування та використання потім відповідного економічного потенціалу", - наголосив Зеленський.

П'ятий пункт розрахований на післявоєнний час

Читайте також:

За його словами, після цієї війни Україна матиме один із найбільш досвідчених та великих військових контингентів. 

"Ми передбачаємо у разі згоди партнерів заміщення окремих військових контингентів збройних сил Сполучених Штатів Америки, які дислоковані у Європі, заміщення їх українськими підрозділами. Після війни. Українці довели, що можуть бути тією силою, яку російське зло не здолає", - додав президент України.

Раніше ми писали, що зараз президенту Володимиру Зеленському довіряють 59% українців.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK