За 9 місяців в Україні виявили підозрілі фінансові операції на 53 млрд грн

За 9 місяців Держфінмоніторингом підготовлено та направлено до правоохоронних органів 780 матеріалів.
За 9 місяців в Україні виявили підозрілі фінансові операції на 53 млрд грн
Ілюстративне фото / depositphotos.com

За 9 місяців 2024 року Державна служба фінансового моніторингу України виявила підозрілих фінансових операцій на суму більше 53 млрд гривень. Про це повідомила пресслужба відомства.

Читайте також:

У рамках операційної діяльності за 9 місяців Держфінмоніторингом підготовлено та направлено до правоохоронних органів 780 матеріалів (429 узагальнених матеріалів та 351 додатковий узагальнений матеріал).

У вказаних матеріалах сума фінансових операцій, які можуть бути пов'язані з легалізацією коштів та з вчиненням кримінального правопорушення, становить 53,1 млрд гривень.

Читайте також:

Крім того, під час проведених фінансових розслідувань Держфінмоніторингом було зупинено операції, які пов'язані з легалізацією коштів та з вчиненням кримінальних правопорушень, сума яких становить в еквіваленті 6,1 млрд гривень.

Основним напрямком діяльності Держфінмоніторингу є виявлення фінансових операцій та осіб, пов'язаних із фінансуванням тероризму/сепаратизму, військовою агресією з боку РФ проти України, насильницькою зміною чи поваленням конституційного ладу або захопленням державної влади, зміною меж території або державного кордону.

Читайте також:

За 9 місяців 2024 року Держфінмоніторингом до правоохоронних органів направлено 109 таких матеріалів.

Раніше ми писали, що Служба безпеки та БЕБ ліквідували мережу підпільних онлайн-сервісів, які працювали через заборонену в Україні російську платіжну систему Webmoney. Частина переказів через цю платформу була призначена для фінансування російської агентури в нашій державі.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK