Незаконна передача права власності на держмайно: Підозрюється експосадовець КМДА

ДБР підозрює колишнього посадовця КМДА у незаконній передачі права власності на державне майно профспілкам на мільярди гривень.
Незаконна передача права власності на держмайно: Підозрюється експосадовець КМДА
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому начальнику Головного управління майном КМДА, який незаконно передав право власності на державне майно профспілкам. Про це йдеться на сайті ДБР.

Читайте також:

Загальна сума на момент вчинення злочинів сягала понад 300 млн грн, а нині вартість цих об’єктів у десятки разів більше й сягає мільярдів гривень.

"Починаючи з 1992 року й до сьогодні, посадовці Федерації професійних спілок України та підконтрольних Федерації приватних акціонерних товариств, за попередньою змовою групою осіб, незаконно оформлювали право власності на державне майно, а потім відчужували курортно-оздоровчі, спортивні, туристичні та інші державні комплекси", - повідомили в ДБР.

Чиновник КМДА всупереч вимогам законодавства видавав накази з оформлення права власності на майнові комплекси та об’єкти нерухомості.

Читайте також:

Зокрема посадовцем незаконно оформлено права власності на майнові комплекси/об’єкти нерухомого майна, а саме:

  • будинок Профспілок на Майдані Незалежності,
  • будинок площею 3 тис. 720 кв. м на вулиці Хрещатик,
  • виробничо-адміністративний будинок на вулиці Шота Руставелі в Києві,
  • готельний комплекс "Турист",
  • майновий комплекс загальною площею 3 тис. 338 кв. м на вулиці Трутенка,
  • відділення санаторію ім. 1-го Травня, курорт Пуща-Водиця,
  • майновий комплекс на вулиці Гамарника площею 3 тис. 988 кв. м.

Читайте також:

Посадовцю повідомлено про підозру за фактом зловживання своїм службовим становищем в інтересах інших юридичних осіб, використанні службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України). Санкція статті передбачає покарання до 6 років позбавлення волі.

Зазначається, що ДБР передало ці об'єкти в управління АРМА. Загальна кількість переданих об’єктів, що знаходилися в користуванні профспілок, уже становить понад 230.

Раніше ми писали, що НАБУ й САП повідомили про підозру чинному міському голові одного з населених пунктів Київської області в завданні понад 8,7 млн ​​грн збитків територіальній громаді.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK